zondag 13 januari 2013

Solidariteitscomité voor werknemers Ford en toeleveranciers 11/1/2013


Solidariteitscomité voor werknemers Ford en toeleveranciers 11/1/2013
Aan de aanwezigen donderdagavond:
Na een korte inleiding in Zonhoven werd beslist om gezamenlijk naar de piketten van de Ford-toeleveringsbedrijven (SML, LEAR, SYNCREON, IAC) te gaan.
Daar vernamen we de oprichting donderdag van een actiecomité waarin de 4 bedrijven vertegenwoordigd zijn (1 afgevaardigde van elke vakbond die in het bedrijf vertegenwoordigd is, samen met 2 niet vakbondsafgevaardigden per bedrijf, dus in totaal 18). De woordvoerder ervan is Patrick Trusgnach (ABVV afgevaardigde bij Syncreon).
Vrijdagochtend hebben zij hun eisenbundel gaan afgeven aan hun directies op het gemeentehuis van Genk. Zij eisen ondermeer dat er geen wagens, geen onderdelen noch perswerk Ford verlaten. Zij eisen de betaling van woensdag en donderdag (9 + 10/1). Zij willen in de onderhandelingen van een sociaal plan gelijk behandeld worden als de personeelsleden van Ford. (naar bericht op VRT radionieuws).
Onze solidariteitsgroep heeft donderdagavond aan het piket zijn steun toegezegd + op zich genomen van:
- een beurtrol op te stellen waarbij mensen mee piket staan; iedereen kan zich naargelang zijn mogelijkheden inschrijven. Laat je naam weten aan Jessie GORAL.
- materiele steun te geven waaraan behoefte is (op dit ogenblik mineraal water, melk, frisdrank; later misschien ook koffie en dergelijke, navenant de behoeften)
- een solidariteitstekst te maken die mee bekendheid geeft aan hetgeen gebeurt aan de toeleveringsbedrijven. Die tekst wordt voorgelegd aan mensen van het actiecomité en volgt later
Wil je mee het piket steunen door jouw aanwezigheid, stuur dan een bericht naar Jessie (jessie.goral@telenet.be) die deze aanwezigheden coördineert.
Heb je suggesties of voorstellen, laat ze weten.
Jessie Goral, Theo Mewis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten